Преди да избелим зъбите

Преди да избелим зъбите Холивудската усмивка вече не е проблем и у нас. Избелване на зъбите се прави по няколко начина и на много места, възможно е и самостоятелно вкъщи.
Но дори и супер съвременните методи не са подходящи за всеки. И тъй като последствията могат да са доста тежки, не предприемайте избелване без да сте се консултирали със специалист. Какво препоръчват експертите? Не бива да избелват зъбите си хора със заболявания на венците и с кариес, както и тези, чийто зъбен емайл е тънък и чувствителен. Защото в тези случаи избелването на зъбите може само да им причини страдания.

Не се препоръчва да избелват зъбите си и бременни жени и кърмачки. Същото се отнася и за децата до 16 години, защото твърдите тъкани на зъбите при тях още не са съзрели и нямат достатъчна плътност, а избелващите вещества могат да проникнат вътре в зъба и да предизвикат възпаление на нерва. Тези, които носят брекети или имат изкуствени коронки или пломби на предните зъби, също не бива да правят процедури по избелване. Защото в такива случаи избелването ще стане неравномерно. Процедури по избелване, правени с помощта на лазерни или халогенни лампи не са препоръчват на хора с атсма и хипертония.