Подмладяващ масаж за лице с кубче лед

Подмладяващ масаж за лице с кубче лед Чрез „леден масаж“ можете да съчетаете полезното с приятното – ще подмладите кожата си и ще се почувствате тонизирана.
Чрез „леден масаж“ можете да съчетаете полезното с приятното – ще подмладите кожата си и ще се почувствате тонизирана. Лесно е и не изисква големи усилия. Пригответе съд с гореща вода, хавлиена кърпа и кубче лед. Потопете кърпата във водата, изцедете я и покрийте лицето си. След като кърпата поизстине, вземете кубчето лед и внимателно масажирайте лицето и врата си. Ледът нежно ще се плъзга по кожата ви, докато омекотява всички бръчки. След масажа повторете процедурата с кърпата, измийте лицето си с топла вода и нанесете любимия си крем. Можете да си правите „ледения масаж“ 2-3 пъти седмично.
Допълнително полезно действие за кожата ви е, ако предварително имате заредена в хладилника формичка за ледени кубчета, която според настроението да използвате за масажа – кубче от минерална вода, от останал чай (особено тонизиращ за кожата е зеленият чай) или пък билки и плодови кори, замразени в кубчето.