Храни, които убиват мъжа

Храни, които убиват мъжа

Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Прекаленото старание да му угодите с любимите ястия, за да запазите любовта му, може да изпрати половинката ви на болничното легло.

Има обаче и такива храни, които ще го предпазят от болести.

Кои продукти трябва да изключите и какви да прибавите в менюто на мъжа, за да запази той здравето и добрата си форма?

 

Вредни храни

 

Печено месо

 

Коричката на печеното месо изцяло се състои от канцерогени, които знаем, че повишават риска от онкологични и сърдечно – съдови заболявания, понижава нивото на омега-3 мастните киселини в организма и повишава нивото на холестерола.

 

Омлет

 

Само в едно яйце има 213 мг холестерол. Яйцето съдържа 60% мазнини, 1/3 от които са наситени. Те повишават нивото на холестерола в кръвта. А високото ниво на холестерола увеличава риска от атеросклероза и ериктилна дисфункция.

 

Преработено месо и топено сирене

 

Саламите, кремвиршите и всяко промишлено преработено месо, както и топеното сирене съдържат нитрозамини и канцерогени, провокиращи развитието на рак. Нитрозамините водят до слабоумие.

Те препятстват и образуването на сперма, като влияят на нивото на мъжките хормони в кръвта и могат да доведат до безплодие.

 

Захар

 

Захарта в храната води до излишък на глюкоза. А глюкозата – това са излишни мазнини. Голямото количество глюкоза в кръвта незабавно включва механизми, които я превръщат в мазнини.

От една молекула захар например се получават две молекули мазнини, което значи, че от захарта пълнеем много по-бързо, отколкото от самите мазнини.

 

Това са продуктите, които мъжът трябва да отбягва.

Но за да ги изключите от менюто, трябва да намерите подходящите им заместители.

Кои са те?

 

Вместо печено месо – мазна морска риба и домати

 

Два пъти седмично мъжът ви трябва да яде мазна морска риба, защото тъкмо тя съдържа голямо количество омега-3 ненаситени мастни киселини, които извеждат холестерола и предотвратяват растежа на ракови клетки.

Доматите пък знаем, че съдържат ликопин. Това е червеният фермент, който предпазва простатата от заболявания.

 

Вместо омлет – овесена каша

 

Закуската трябва да е здравословна. А овесените ядки съдържат влакнини, които са много полезни за мъжкия организъм. Те понижават нивото на холестерола, извеждайки го от организма и по този начин  защитават кръвоносните съдове.

Освен това овесените ядки дават усещането за ситост за дълго време, както и прилив на сили у мъжа.

 

Вместо колбаси и кремвирши - черупкови морски дарове и гъби

 

Морските продукти в раковини и черупки, като стриди и миди, са богати на цинк. А този микроелемент влияе положително на сперматозоидите, като ги прави по-подвижни и увеличава не само скоростта, но и количеството им.

Гъбите пък съдържат целия спектър витамини от В група, които имат пряко участие във функционирането на нервната система и помагат на имунните клетки да се борят с раковите клетки.