Честото уринираш? Тичай при уролог!

Честото уринираш? Тичай при уролог!

Това препоръчват немските уролози на мъжете,  които често се събуждат заради необходимостта да отидат до таалетната.

 

Учестено уриниране можем да наречем това, което се случва по-често от два часа. И то при нормална употреба на вода. Ако обаче човек изпива по 3-4 литра дневно, естествено е, че и уринирането ще е по-често.

 

Средният обем на пикочния мехур е 200 мл. При натрупването на по-голямо количество урина при здравите хора започва изспускане.

 

Ако мехурът е възпален, има камъни или тумор, то изспускането на урина ще е по-често и на малки порции.

 

Този симптом при мъжете може да се дължи на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза (аденом на простатата), а при жените е свързан със заболявания на матката и на яйчниците.

 

Затова в случай на учестено уриниране мъжете задължително трябва да отидат при уролог, а жените при гинеколог.

 

Честото нощно уриниране може да е и първият симптом на хронична бъбречна недостатъчност. Затова при появата на такъв симптом задължително трябва да направите анализ на урината и кръвта и да се обърнете към нефролог.

 

Ако обаче честото уриниране не е свързано със сериозен здравен проблем, немските уролози съветват да ядете сушени плодове.

 

Наколко парченца сушен ананас, зарзали или сливи преди лягане ще ви помогнат, защото много добре абсорбират водата и така намаляват натоварването на бъбреците и пикочния мехур.