В Хил клиник топят простата със Зелен лазер

В Хил клиник топят простата със Зелен лазер

Световноизвестният хирург д-р Фернандо Санча демонстрира пред немски и български уролози изпаряване на простата с особено големи размери с помощта на Зелен лазер.

 

В столичната клиника бяха извършени поредица от манипулации със Зелен лазер, по време на които през естествения отвор се стига до простатата с лазерно влакно. Лазерната енергия буквално „изпарява” простатната тъкан, като светлината се поглъща от хемоглобина, чиято температура се увеличава и започва да загрява съседните тъкани. Водата в тях се нагрява, образуват се балончета, които създават натиск в съединителната тъкан и те се пукат. Този процес се повтаря в различните дялове на простата, докато се постигне пълното й стопяване.

 

Зеления лазер е оперативна технология, която благодарение на изключително добрите резултати придобива все по-голяма популярност сред медицинската общност. С удоволствие споделям своя опит и показвам решението на няколко много тежки медицински казуса с доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, казва д-р Фернандо Санча. Водещият световен специалист и експерт на Международната група на практикуващите Зелен лазер (IGLU) оперира ежемесечно в столичната Хил клиник.

 

Избрах българската Хил клиник като един от най-добрите демонстрационни центрове в Европа и за мен ще е чест да наблюдавам работата на д-р Санча. Интересувам се от безкръвния и изключително ефективен Зелен лазер като съвременен метод за лечение на най-често срещаният проблем при мъжете в зряла възраст – увеличената простата, споделя д-р Ян Ебинг от Университетската болница Шарите (най-голямата в Берлин). При нас годишно лекуваме 800 000 пациенти и голяма част от тях биха могли да се възползват от това щадящо лазерно лечение, надява се той.