Забравете приказките за целулита!

Забравете приказките за целулита! Ако искате истински резултати, залавяйте се за работа!.

Толкова много жени не щадят сили, време и пари, за да се избавят от тази истинска “напаст” - целулита. Цялата тази “целулитна суета” наподобява една страшна приказка – може би най-популярната тема във всички женски списания.

От медицинска гледна точка целулитът представлява натрупване на мастни клетки, които са спрели да функционират нормално. Те престават да отделят продуктите на своята жизнена дейност и затова натрупват мазнините, като буквално поглъщат всичко около тях – течности, токсини и т.н. В резултат на този процес с тях се случва същото, което и с хората – клетките пълнеят и се превръщат в неприятни на вид неравности по кожата.

Проблемите в работата на мастните клетки са свързани с нарушението в обмяната на веществата, което на свой ред е резултат от неправилното хранене, хормоналния дисбаланс и/или нездравословния начин на живот.
Хората с целулит често страдат и от наднормено тегло. Затова ние сме склонни да свързваме целулита с излишните килограми.

Целулитът е изключително женски проблем, тъй като с свързан с хормона естроген, който липсва при мъжете.

Според специалистите началният стадий на целулита е едва ли не физиологична норма. Във втория и третия стадий той се смята за козметичен дефект и едва четвъртият стадий (проявяващ се с отпуснали се мускули, студена и посиняла кожа и с болки при натиск върху нея) се смята за патология, т.е. за заболяване.

Всички, сблъскали се с този проблем, разбира се мечтаят за неговото бързо изчезване, но от друга страна много малко са тези, които са склонни да признаят, че всичко зависи от собствените им усилия. Затова различните “методи”, обещаващи бързо решаване на проблема, са така добре приемани от повечето хора.

• Някои отиват при козметиците и си правят мезотерапия, масаж, лимфодренаж, озонотерапия, липосукция.

• Други, които не могат да отделят толкова средства, не щадят сили и спазват например диета с йогурт или разтриване с влажна кърпа.

• Трети обвиняват за всичките си беди мащехата-природa те се мажат с поредния “вълшебен” крем, но продължават да ядат сандвича с шунка и майонеза.

За съжаление, ако целулитът вече е факт, това означава, че е за цял живот. Разбира се, много може да се направи, така че процесът да се забави и пораженията да се намалят. Но каквото и да изберете, това е път за цял живот!

Затова и ние ще ви предложим старата приказка, но разказана по нов начин...

За да се победи целулитът е необходимо:
• ускорено разграждане на мазнините до мастни киселини;
• изгаряне на мастните киселини;
• отстраняване на отоците и постоянните явления.

А това подсказва кои са единствено правилните мерки – правилното и здравословно хранене и повече физически упражнения.

Само комплексът от антицелулитни мерки може да даде забележим и продължителен ефект. Ето защо борбата трябва да бъде на всички фронтове:

1. Правилното хранене (без мазна и пържена храна, без сладки и тестени изделия). Храненето трябва да става на малки порции, но често. Така теглото ви ще се нормализира като резултат от правилната обмяната на веществата и освобождаването от токсините.
2. Дори най-минималното натоварване на мускулите на проблемните зони спомага за активизирането на кръвообращението около целулитните клетки, заставяйки ги да освобождават натрупаните в тях мазнини.
3. Масажът помага да се “разбие” натрупването на мазнини в поразените клетки.
4. Антицелулитната козметика може най-много да подобри микроциркулацията, да направи кожата по-еластична, а целулитните неравности - по-малко забележими.
5. Озонотерпията и таласотерапията, за да имат някакъв ефект, трябва да се повтарят на 6 месеца – в противен случай целулитът ще се върне отново.

Затова: колкото и да не ви се иска, забравете приказките за чудодейните средства – приказките са за децата, а вие сте пораснали!